Grove hjemmelagde seikaker

Grove hjemmelagde seikaker

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

Slik gjør du det:

Selv om du kjøper en skinn- og benfri seifilet, sitter det en rad små ben mellom rygg- og bukfileten fra hodet ned mot gattåpningen. Skjær den ut og skjær så fileten i strimler. Mal fisken én gang på kvern med grov hullskive. Bruker du matprocessor skal fisken hakkes med momentbryteren. Det er nemlig viktig at fisken males grovt. Du kan også hakke den med en skarp kniv. Tilsett de øvrige ingrediensene og rør farsen raskt sammen. Bruk hendene og form små, trivelige kaker. Dypp hendene i kaldt vann, da setter ikke farsen seg fast. Rut eventuelt overflaten med baksiden av en kniv. Bruk gjerne en blanding av smør og olje til stekingen. Smøret gir god smak, mens oljen gjør at steketemperaturen kan være høyere og det gir pen og sprø stekeskorpe. Stek seikakene pent brune og gjennomstekte. Tiden avhenger av hvor tykke seikakene er, regn 3?4 minutter på hver side. De nystekte seikakene serveres med smørsurret løk og kokte grønnsaker, f.eks. gulrøtter, blomkålbuketter og sukkererter eller aspargesbønner. Og gode poteter hører selvsagt også med.

Kanskje disse også frister?