Hallingtapas

Hallingtapas

Oppskrift av: Wenche Andersen

Slik gjør du det:

Oppskriftene er ved Terje Simonsen, Bardøla hotell Geilo. For flere oppskrifter, se kokeboken "Halling Tapas" av Eldgrim Springgard, Utgitt av Hallingkost, www.hallingkost.no Lammefilet på mandelpotet og ostekrem: Skrubb mandelpoteter og kok dem møre med skallet på. Hell av kokevannet og damp dem tørre. Mos Feten-ost (fetaost) fra Himmelspannet med en stavmikser/liten hurtigmikser, tilsett litt olje og eventuelt litt urtekrydder. Krydre lammefileten med salt og pepper. Varm olje og smør i en stekepanne, når smøret har brust ferdig legg i lammefileten og stek den rosa. Lam indrefilet stekes 1 min på hver side Lam ytrefilet stekes 2-3 min på hver side. La fileten hvile ca. 15 min før den skjæres opp. Del kokte poteter i litt tykke skiver, legg over en liten skje med ostekrem og en skive lammefilet over. Rakfisktapas: Fileter rakfisk og del den i biter. Kok mandelpoteter møre. Del poteter i skiver (kutt av endene), legg en liten skje rømme på hver potet, legg på rakfiskbiter og dryss over finhakket rødløk og eventuelt litt kryddergrønt. Varmrøkt elgkjøtt på sesamkjeks: Rør sammen stølsrømme og rikelig med finhakket gressløk og smak til med litt salt, pepper, noen dråper sitron og ørlite sukker. Legg litt gressløkrømme på sesamkjeks fra Økøgarden og en skive varmrøkt elgkjøtt på toppen. Varmrøkt ørret: Bland stølsrømme med finhakket dill, smak til med salt, pepper, noen sitrondråper og eventuelt litt sukker. Del ørret i små biter, legg den, dillrømme og flatbrød i tre lag, flatbrød i bunn og dillrømme på toppen og eventuelt litt urter f.eks. persille eller dill. Ørretdipp til flatbrød: Finhakk fisken. Rør sammen stølsrømme, litt kulturmelk og smak til med salt, pepper, noen dråper sitron og ørlite sukker. Tilsett eventuelt finhakket dill eller gressløk. Rør inn finhakket fisk. Server i en skål, bryt flatbrød i små biter og dypp i ørretdippen.