Hamburger med lammekjøtt

Hamburger med lammekjøtt

Denne hamburgeren har klasse. Og masse, masse hvitløk.

Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Ha hvitløkfeddene med skallet på i en stekepanne på middels varme i 7-10 minutter. Fjern dem fra pannen og klem ut innmaten. Har du lammekjøtt uten bein: Kjør det til farse i en kjøkkenmaskin. Det tar bare 15-20 sekunder. Bland hvitløk, rosmarin, salt og pepper med lammekjøttet. Form kjøttdeigen til en burger. Skjær løken i skiver. Stek hamburgeren i smør og salt i ca 5 minutter på hver side på middels høy varme sammen med løken. (Sett løken til side om den svir seg). Rist hamburgerbrødene (ha gjerne litt olje på). Smør på aioli. Legg løk, salatblader og oppskåret tomat på bunnen og på kjøttet og toppen av hamburgerbrødet.

Kanskje disse også frister?