Aioli
Foto: Erik Hannemann
Aioli er en kald saus fra nordøstre Spania og områdene rundt Katalonia og Valencia. Sausen består vanligvis av hvitløk, egg, salt, sitronsaus eller eddik og olivenolje. Det finnes en rekke varianter. Aioli nytes gjerne til tapas, grillet eller stekt kjøttmat. Kan også brukes som dipp.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
1 g (1 %)
Fett
31.5 g (62 %)
Karbohydrat
18.1 g (35 %)
Alle næringsstoffer
Vann
48 g
Kilojoule
1490 kJ
Kilokalorier
360 kcal
Protein
1 g
Fett
31.5 g
Mettet
4.7 g
Trans
0 g
Enumettet
7 g
Flerumettet
18.4 g
Kolesterol
30 mg
Karbohydrat
18.1 g
Stivelse
2.5 g
Mono+Disakk
15.6 g
Sukker
3.6 g
Kostfiber
0 g
Alkohol
0 g
Retinol
7 µg
Beta-karoten
0 µg
Vitamin A
7 RAE
Vitamin D
0.1 µg
Vitamin E
0.1 alfa-TE
Tiamin
0.01 mg
Riboflavin
0.02 mg
Niacin
0 mg
Vitamin B6
0.02 mg
Folat
4 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
5 mg
Jern
0.3 mg
Natrium
700 mg
Kalium
130 mg
Magnesium
9 mg
Sink
0.2 mg
Selen
1 µg
Kobber
0.05 mg
Fosfor
34 mg