Helstekt svinefilet med epler
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
svinefiletSaus
4 stk
eple1 ss
sukker2 ss
smør4 dl
eplejuice1 stk
sitron100 g
smør, usaltetTilbehør
Slik gjør du det:
Svinefileten brunes i stekepannen i litt olje og smør. Krydres med salt, kvernet hvit pepper, rosmarin og timian. Stekes videre i ovnen ved 120°C i ca. 18-20 min. La den hvile i 10 min. før servering. Skrell eplene, fjern kjernehus og skjær dem i skiver. Stek dem i en panne med sukker og smør, til de blir gylne og møre. Ta eplene over i en ildfast form. Kok ut pannen med eplenektar og saften av en sitron. Slå det over i en liten kjele. Kok eplenektar inn til det halve. Pisk inn kalde terninger av usaltet smør. Smak til med salt og kvernet hvit pepper. Hvis en ønsker sausen tykkere kan den jevnes med litt maizennajevner. Anrett svinefileten sammen med epleskivene, kokt brokkoli og den syrlige eplesausen. Kokte poteter eller ris.