Asiatiske spareribs
Kaduk Muu Yang er deilige spareribs med sursøtt preg og et skikkelig chili-kick.
Arnie Stalheim
90 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 kg
spareribsMarinade
1 ts
salt2 ss
sukker2 ts
chilipulver5 ss
soyasausGlasering
5 stk
rød chili2 fedd
hvitløk0.5 stk
ingefær4 ss
brunt sukker2 dl
eddik0.5 dl
mørk soyasausSlik gjør du det:
Mengdene er beregnet til hovedrett, men rekker til dobbelt så mange som forrett eller snack.
Bruk hele racks av spareribs.
Bland ingrediensene til marinaden og mariner kjøttet, helst natten over.
Lag en pasta av chili, hvitløk og ingefær enten i en morter eller en food processor. Fres pastaen i litt olje i en kjele og tilsett sukker, eddik og soyasaus. Hvis du får tak i palmesukker, erstatter du spiseskjeene med brunt sukker med like mange klumper palmesukker. La det koke inn til det tykner. Smak til med fiskesaus.
Om du har mulighet, så grill spareribsene først slik at de får farge og god grillsmak. Legg spareribsene på et brett og smør på litt av glaseringen.
Stek dem i ovnen i én time på 120 grader, eller til kjøttet løsner fra beina. Pensle litt mer av glaseringen over spareribsene før du skal servere dem, og varm dem opp in ovnen på 200 grader slik at de får en fin farge.