Honningmarinerte svinenakke
Dette er Bent Stiansens supre oppskrift på grillet svinenakke.
Oppskrift av: Bent Stiansen
45 minutter
GrillmatIngredienser
4 porsjoner
1 kg
svinenakke uten ben1 ss
salt1 ss
anis, maltBarbequesaus
1 dl
ferdig barbeque saus0.5 dl
ketchup0.5 dl
hp-saus1 ss
worchestershiresaus0.5 dl
hoisinsaus2 fedd
hvitløk0.5 ts
timian1 ss
hakket chili1 ts
anis, maltSlik gjør du det:
Del svinenakken i to på langs. Det blir ca 3 cm tykke skiver og dryss på salt og masse med kvernet sort pepper Legg kjøttet på grillen på medium varme og grill dem 15 minutter på hver side, slik at de blir gjennomstekte. I mellomtiden blandes sausen. Ha alle ingrediensene i en bolle og bland godt. Når kjøttet er ferdig stekt pensles det med sausen og kjøttet stekes over svak varme slik at sausen tørker inn i kjøttet og glasserer det. Denne prosessen gjentas flere ganger slik at vi får mye saus og dermed smak på kjøttet. Del kjøttet i skiver ved servering. Det er viktig å bruke svak varme ved glasseringen slik at kjøttet ikke blir brent.