Hummer med chili og appelsin

Hummer med chili og appelsin

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

2 stk

hummer

0.25 stk

chili

2 dl

hvitvin

1 fedd

hvitløk

Safranrispilaff:

2 dl

ris

Slik gjør du det:

Rens hummeren og del i leddet ved hodet. Fjern det som ikke skal være der. Varm en kjele med olje. Rens sjalottløken, hakk den sammen med chilien. Fres løk, chili, hvitløk, estragon og hummer i kjelen og ha i hvitvin, noilly prat, appelsinsaft og skall. La det koke inn litt og ha i fiskekraften. La hummeren småkoke under lokk i ca 15 min. Ta den opp og kok så inn sausen. Blank sausen med smør og smak til med mer appelsin og estragon. Safranrispilaff: Rens løken og fres den i smør eller olje. Ha risen i og blank den litt, hell på kraft og safran og damp under lokk til risen er ferdig. Serveres til hummeren.

Kanskje disse også frister?