Hummer med chili og appelsin
Christopher Sjuve
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
hummer0.25 stk
chili2 stk
appelsin (saft og skall)2 stk
sjalottløk100 g
smør, usaltet1 dl
noilly prat2 dl
hvitvin4 dl
fiskekraft1 bt
estragon1 fedd
hvitløkSafranrispilaff:
1 stk
sjalottløk2 dl
ris3 dl
hønsekraftSlik gjør du det:
Rens hummeren og del i leddet ved hodet. Fjern det som ikke skal være der. Varm en kjele med olje. Rens sjalottløken, hakk den sammen med chilien. Fres løk, chili, hvitløk, estragon og hummer i kjelen og ha i hvitvin, noilly prat, appelsinsaft og skall. La det koke inn litt og ha i fiskekraften. La hummeren småkoke under lokk i ca 15 min. Ta den opp og kok så inn sausen. Blank sausen med smør og smak til med mer appelsin og estragon. Safranrispilaff: Rens løken og fres den i smør eller olje. Ha risen i og blank den litt, hell på kraft og safran og damp under lokk til risen er ferdig. Serveres til hummeren.