Hummer med chili og appelsin

Hummer med chili og appelsin

Christopher Sjuve
60 minutter
Hovedrett

Ingredienser

4 porsjoner

  • 2 stk

    hummer
  • 0.25 stk

    chili
  • 2 stk

    appelsin (saft og skall)
  • 2 stk

    sjalottløk
  • 100 g

    smør, usaltet
  • 1 dl

    noilly prat
  • 2 dl

    hvitvin
  • 4 dl

    fiskekraft
  • 1 bt

    estragon
  • 1 fedd

    hvitløk
  • Safranrispilaff:

  • 1 stk

    sjalottløk
  • 2 dl

    ris
  • 3 dl

    hønsekraft
  • safran
  • Slik gjør du det:

    Rens hummeren og del i leddet ved hodet. Fjern det som ikke skal være der. Varm en kjele med olje. Rens sjalottløken, hakk den sammen med chilien. Fres løk, chili, hvitløk, estragon og hummer i kjelen og ha i hvitvin, noilly prat, appelsinsaft og skall. La det koke inn litt og ha i fiskekraften. La hummeren småkoke under lokk i ca 15 min. Ta den opp og kok så inn sausen. Blank sausen med smør og smak til med mer appelsin og estragon. Safranrispilaff: Rens løken og fres den i smør eller olje. Ha risen i og blank den litt, hell på kraft og safran og damp under lokk til risen er ferdig. Serveres til hummeren.

    Kanskje disse også frister?