Hummer

Hummer

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

- en delikatesse fra havet.. Rå hummer er sort men skifter farge til rød når den kokes. Skal du oppbevare levende hummer, pakk den i vått avispapir og legg kaldt i kjøleskap eller kjølerom, maks 2 døgn. Før koking, legg hummeren i en tom kjele for å sjekke at den har nok plass. Fyll på vann slik at det dekker hummeren. Ta hummeren ut. Kok opp vannet og tilsett salt, ca 40 g pr l. Når vannet koker fjern gummistrikkene rundt klørene og legg hummeren i det kokende vannet, legg den i det kokende vannet med hodet først, pass på at vannet dekker hummeren helt. Legg på lokk og kok opp igjen og la trekke i 10-25 min. En hummer på ca ½ kg bør trekke i 12-14 min, en hummer på 1 ½ kg bør trekke i ca 25 min. Ta opp hummeren avkjøl den liggende på ryggskjoldet, da beholdes saftigheten best. Oppdeling: Ta tak inntil klofestet og vri klørene av. Del hummer langsetter på ryggsiden med en skarp kniv, start ved hodet og skjær bakover. Snu hummeren og del hodet på langs. Ta bort paven (mavesekken- den lille posen) foran i hodet/ bak øynene. Norsk hummer serveres enklest og best med nystekt loff, majones og sitron.

Kanskje disse også frister?