Hvit mokkasjokoladekake med rips

Hvit mokkasjokoladekake med rips

Christopher Sjuve
60 minutter
Dessert

Ingredienser

4 porsjoner

5 dl

fløte

75 g

sukker

4 pl

gelatin

1 stk

appelsin

Fragelitébunn:

2.5 dl

eggehvite

250 g

sukker

1.25 dl

melk

Slik gjør du det:

Fløten settes over med moccabønnene og trekker til dagen etter. Eggeplommene piskes opp med sukkeret. Den hvite sjokolade smeltes over vannbad og røres inn i eggemassen. Den må ikke være for varm. Fløten siles hvorpå den piskes let. Fløten vendes ned i eggemassen. Gelatinen settes i bløt i vann og smeltes med litt appelsinsaft. Vendes i massen. Fragelitébunn: Eggehvite og sukker piskes til en marengsmasse. Kransekakemassen røres til en grøt med melken. Massene blandes sammen og smøres på smurt papir. Dryss med hakkete hasselnøtter. Bakes i varm ovn 180 ºC i ca 12 min alt etter hvor tykke de er smurt ut. Bunnene skjæres ut etter den form den skal i og drysses lett med rips og stenkes eventuelt med appelsinlikør. Bygg kaken opp lagvis med bunnen som avslutning.