Hopp til hovedinnhold

Bambusskudd

Bambusskudd

Foto: Oliver Strewe

Nye skudd av bambus. Kommer fra Asia. I Vesten brukes hermetiske skudd og av og til rå.  Bambus brukes til en lang rekke andre produkter - kopper og kar, flettede kurver og matter, møbler og skulpturer, arbeidsredskaper og husgeråd. Bambusskudd brukes ofte i wok-retter. Er de rå skal de deles og kokes i lettsaltet vann i 30 minutter, og deretter tilberedes etter oppskriften. Hermetiske kan de spises som de er. 

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

1.5 g (62 %)

Fett

0.2 g (8 %)

Karbohydrat

0.7 g (29 %)

Alle næringsstoffer

Vann

93 g

Kilojoule

58 kJ

Kilokalorier

14 kcal

Protein

1.5 g

Fett

0.2 g

Mettet

0.1 g

Trans

0 g

Enumettet

0 g

Flerumettet

0.1 g

Kolesterol

0 mg

Karbohydrat

0.7 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0.7 g

Sukker

0 g

Kostfiber

1.7 g

Alkohol

0 g

Retinol

0 µg

Beta-karoten

10 µg

Vitamin A

1 RAE

Vitamin D

0 µg

Vitamin E

0.6 alfa-TE

Tiamin

0.09 mg

Riboflavin

0.06 mg

Niacin

0.5 mg

Vitamin B6

0.14 mg

Folat

3 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

13 mg

Jern

0.4 mg

Natrium

4 mg

Kalium

530 mg

Magnesium

3 mg

Sink

1.1 mg

Selen

1 µg

Kobber

0.19 mg

Fosfor

39 mg

Vi har 3 oppskrifter med Bambusskudd