Wokstekt svinekjøtt med chili og basilikum
Her er en thailandsk wok som er rask å lage og som brenner deilig på tunga.
Christopher Sjuve
45 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
300 g
svinekjøtt i strimler3 ss
soyaolje4 fedd
hvitløk4 stk
champignon0.5 stk
løk i grove biter0.5 bokser
hermetiske bambusskudd50 g
lange thai bønner0.5 stk
rød paprika i grove biter1 dl
vann3 ss
østerssaus1 ss
sukkerSlik gjør du det:
1. Finhakk hvitløk og bland med chilipasta til en grov puré. 2. Stek halvparten av kjøttet i olje i 2-3 minutter på sterk varme. Ta ut kjøttet og stek resten. Ha alt kjøttet i woken, tilsett chili- og hvitløksblandingen og stek videre i 2-3 minutter. 3. Ha i sjampinjong, løk, bambusskudd, bønner og paprika og stek videre i 2-3 minutter. 4. Avslutt med vann, fiskesaus, østersaus og sukker. Bland godt med resten før vårløk og basilikum tilsettes.