Issalat
Foto: Suzanah Skeleton
Issalat er verdens mest brukte salat. Den har saftige og sprø konsistens og er den fin å blande med andre sorter for å gi en god ”crunch” til salaten. Den holder seg sprø lenge etter at dressingen er tilsatt. Isbergsalat ser ut som et lite kålhode, salatbladene er tykke, saftige og veldig sprø. Innerst i hodet er de lyse og nesten fargeløse og ytterst er de helt grønne. Kalles også isbergsalat.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
0.8 g (33 %)
Fett
0.1 g (4 %)
Karbohydrat
1.5 g (62 %)
Alle næringsstoffer
Vann
96 g
Kilojoule
52 kJ
Kilokalorier
12 kcal
Protein
0.8 g
Fett
0.1 g
Mettet
0 g
Trans
0 g
Enumettet
0 g
Flerumettet
0.1 g
Kolesterol
0 mg
Karbohydrat
1.5 g
Stivelse
0 g
Mono+Disakk
1.5 g
Sukker
0 g
Kostfiber
1.1 g
Alkohol
0 g
Retinol
0 µg
Beta-karoten
224 µg
Vitamin A
19 RAE
Vitamin D
0 µg
Vitamin E
0.2 alfa-TE
Tiamin
0.05 mg
Riboflavin
0.02 mg
Niacin
0.2 mg
Vitamin B6
0.04 mg
Folat
36 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
4 mg
Kalsium
18 mg
Jern
0.4 mg
Natrium
2 mg
Kalium
179 mg
Magnesium
7 mg
Sink
0.2 mg
Selen
0 µg
Kobber
0.03 mg
Fosfor
21 mg