Brioche
Christopher Sjuve
Brioche er et fransk, lyst brød. Det er laget på mye egg og smør. Bakverket svært luftig og lett. Det finnes flere klassiske utforminger av briochen. Den vanligste er kanskje brioche à tête. En Brioche à tête ser ut som en muffin med store riller langs sidene med en kuppel på toppen. Du er avhengig av en form for å lage den.Til hjemmebruk er det lettere å lage såkalt Brioche Nanterre. Da lager man boller som man plasserer i vanlige brødformer. De vokser sammen under stekingen og ligner på brytebrød når de kommer ut av ovnen.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
7 g (10 %)
Fett
20 g (29 %)
Karbohydrat
40 g (59 %)
Alle næringsstoffer
Kilojoule
1523 kJ
Kilokalorier
364 kcal
Protein
7 g
Fett
20 g
Karbohydrat
40 g