Hardangercocktail
Oppskrift av: Eyvind Hellstrøm
60 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
"Slush"
2 dl
pære puré1 ss
sukkerSkum
1 dl
sukkerlake3 ss
calvados250 g
eggehvite2 dl
sitronsaftDryss
1 ts
kanelBrød
Slik gjør du det:
Har du ikke Gravenstein eller Granny Smith, bruk andre lokale grønne epler med god syrlighet. Del eplene i båter og fjern kjernehusene. Kjør eplebåtene i en saftsentrifuge. Bland saften med pærepuré og sukker. Frys blandingen til den er halvfrossen, ca 40 minutter. Visp sammen eggehvite, sukkerlake, calvados og sitronsaft. Fyll en spumflaske med blandingen og tilsatt gass. Sett spumflasken i vannbad som holder ca 70-80 grader. Pensle briochestengene med sukkerlake, dryss på kanel og stek dem gyllenbrune i ovn ved 180 grader. Hell "slushen" i martiniglass, tilsett det varme skummet på toppen og dryss med kanel.