Ciabattabrød
Foto: Marit Røttingsnes Westlie
Ciabattabrød er en italiensk brødtype med avlang form som kan lages som store brød eller mindre, som rundstykker. Deigen er laget av fint mel med høyt gluteninnhold og har ekstra lang hevingstid, noe som gir en litt spesiell smak og konsistens. Historien forteller at ciabatta først ble produsert i Italia i 1892 av Arnaldo Cavallari. Bakerne i Italia bekymret seg for at stadig flere spiste franske baguetter. Ciabattabrød var italienernes svar på denne trusselen.
Energiinnhold
Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.
Protein
Fett
Karbohydrat
Alle næringsstoffer
Vann
39 g
Kilojoule
1105 kJ
Kilokalorier
262 kcal
Protein
7.6 g
Fett
4.4 g
Mettet
1.2 g
Trans
0 g
Enumettet
1.4 g
Flerumettet
1.3 g
Kolesterol
2 mg
Karbohydrat
46.7 g
Stivelse
45.8 g
Mono+Disakk
0.6 g
Sukker
0 g
Kostfiber
2.4 g
Alkohol
0 g
Retinol
24 µg
Beta-karoten
10 µg
Vitamin A
25 RAE
Vitamin D
0.3 µg
Vitamin E
1.1 alfa-TE
Tiamin
0.18 mg
Riboflavin
0.06 mg
Niacin
1.3 mg
Vitamin B6
0.05 mg
Folat
26 µg
Vitamin B12
0 µg
Vitamin C
0 mg
Kalsium
12 mg
Jern
0.9 mg
Natrium
293 mg
Kalium
126 mg
Magnesium
24 mg
Sink
0.9 mg
Selen
3 µg
Kobber
0.1 mg
Fosfor
96 mg