Ciabattabrød

Ciabattabrød

Foto: Marit Røttingsnes Westlie

Ciabattabrød er en italiensk brødtype med avlang form som kan lages som store brød eller mindre, som rundstykker. Deigen er laget av fint mel med høyt gluteninnhold og har ekstra lang hevingstid, noe som gir en litt spesiell smak og konsistens. Historien forteller at ciabatta først ble produsert i Italia i 1892 av Arnaldo Cavallari. Bakerne i Italia bekymret seg for at stadig flere spiste franske baguetter. Ciabattabrød var italienernes svar på denne trusselen.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

7.6 g (12 %)

Fett

4.4 g (7 %)

Karbohydrat

46.7 g (79 %)

Alle næringsstoffer

Vann

39 g

Kilojoule

1105 kJ

Kilokalorier

262 kcal

Protein

7.6 g

Fett

4.4 g

Mettet

1.2 g

Trans

0 g

Enumettet

1.4 g

Flerumettet

1.3 g

Kolesterol

2 mg

Karbohydrat

46.7 g

Stivelse

45.8 g

Mono+Disakk

0.6 g

Sukker

0 g

Kostfiber

2.4 g

Alkohol

0 g

Retinol

24 µg

Beta-karoten

10 µg

Vitamin A

25 RAE

Vitamin D

0.3 µg

Vitamin E

1.1 alfa-TE

Tiamin

0.18 mg

Riboflavin

0.06 mg

Niacin

1.3 mg

Vitamin B6

0.05 mg

Folat

26 µg

Vitamin B12

0 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

12 mg

Jern

0.9 mg

Natrium

293 mg

Kalium

126 mg

Magnesium

24 mg

Sink

0.9 mg

Selen

3 µg

Kobber

0.1 mg

Fosfor

96 mg

Vi har 7 oppskrifter med Ciabattabrød