Saftige seiburgere med asiatisk smak servert i grillet ciabatta
Oppskrift av: Wenche Andersen
20 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
500 g
seifilet1 ts
salt2 ss
potetmel1 dl
matfløte0.5 ts
sambal oelek (chilipasta)1 stk
lime, revet skall av1 ss
saft fra lime1 fedd
finhakket hvitløkTilbehør
4 stk
ciabattabrødSlik gjør du det:
Renskjær seifilten for ben og del i mindre biter. Kjør sammen med salt i foodprocessor i 20 sek. Tilsett resten av ingrediensene (unntatt smør) og kjør sammen til en grov farse. Seifileten kan ev hakkes fint opp. Arbeid inn salt før resten av ingrediensene tilsettes. Form én burger til hver, og stek i smør på middels sterk varme 2-3 min på hver side. Del ciabatta i to og grill i et vaffeljern eller en brødrister. Legg salat på "underdelen". Legg på seiburger, finsnittet vårløk og cherrytomater delt i to. Legg over litt lettrømme eller kesam og avslutt med søt chilisaus.