Hopp til hovedinnhold

Brie

Brie

Foto: iStockphoto

Brie er en fransk ost fra Brieregionen sør for Paris. Osten har hvit mugg på utsiden, med en myk masse inni. Brien er formet som et hjul som skjæres opp i trekantede stykker. Massen i midten blir mykere etterhvert som osten blir gjennommoden. Osten er god både med kjeks, på brød eller varmet i ovnen. Brie lages av upasteurisert melk. Dette skaper en mer fyldig smak enn pasteurisert melk.

Energiinnhold

Verdiene viser hvor stor andel av det totale energiinnholdet som kommer fra hver næringsgruppe.

Protein

17.6 g (35 %)

Fett

31.7 g (64 %)

Karbohydrat

0 g (0 %)

Alle næringsstoffer

Vann

46 g

Kilojoule

1472 kJ

Kilokalorier

356 kcal

Protein

17.6 g

Fett

31.7 g

Mettet

20.6 g

Trans

1.1 g

Enumettet

7.2 g

Flerumettet

0.6 g

Kolesterol

85 mg

Karbohydrat

0 g

Stivelse

0 g

Mono+Disakk

0 g

Sukker

0 g

Kostfiber

0 g

Alkohol

0 g

Retinol

326 µg

Beta-karoten

238 µg

Vitamin A

346 RAE

Vitamin D

0.2 µg

Vitamin E

0.6 alfa-TE

Tiamin

0.04 mg

Riboflavin

0.19 mg

Niacin

0.4 mg

Vitamin B6

0.14 mg

Folat

55 µg

Vitamin B12

0.6 µg

Vitamin C

0 mg

Kalsium

510 mg

Jern

0.1 mg

Natrium

410 mg

Kalium

101 mg

Magnesium

18 mg

Sink

2.4 mg

Selen

5 µg

Kobber

0.04 mg

Fosfor

370 mg

Vi har 8 oppskrifter med Brie