Innbakt viltfilet med brie
Her er Trond Mois innbakte viltfilet. Sprø utenpå og saftig inni...
Oppskrift av: Trond Moi
45 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
500 g
ytrefiletav vilt2 ss
smør4 stk
sjalottløk0.5 dl
portvin4 dl
innkoktkjøttkraft1 ts
maisenna1 stk
fennikel150 g
brie2 pl
butterdeig1 stk
eggSlik gjør du det:
1 Del fileten i 3--4 cm store stykker. Krydre dem med salt og pepper, og brun dem i snør i 15 sekunder på hver side i ei panne. Fordel dem i 4 ildfaste porsjonsformer.
2 Finhakk sjalottløken og ha den i en kjele. Tilsett portvin og kraft. Kok opp, og jevn det med 1 ts maisennamel utrørt i litt vann. Avkjøl en smule, og hell det over kjøttbitene.
3 Skjær fennikelen i fine, lange båter. Steik dem i litt smør og olje til de blir al dente -- ca. 2 minutter. Legg dem i formene.
4 Del osten i 4 skiver, og legg dem på toppen.
5 Kjevle ut butterdeigen til et stort flak, og pensle det med pisket egg. Del flaket i fire deler, og legg en del over hver form. Pensle med egg på toppen.
6 Steik formene i ovnen på 220 grader i 10 minutter.