Tapas på toast
Oppskrift av: Wenche Andersen
15 minutter
TapasIngredienser
4 porsjoner
Tomattoast:
0.25 stk
rødløk0.5 fedd
hvitløk1 ss
olivenoljeToast med hvite bønner
1 bokser
hvite hermetiske bønner2 fedd
hvitløk2 ss
olivenolje0.5 stk
sitron, saft og revet skallToast med grillet flådd paprika
1 stk
liten løk, finhakket2 ss
olivenolje1 bokser
grillede flådde paprika1.5 ss
balsamicoeddikToast med brie og soltørkede tomater
Toast med pesto og parmesan
50 g
pinjekjerner70 g
parmesan ost i biter0.5 potte
basilikum1 fedd
hvitløk3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Tapastoastene bør serveres straks etter at "pålegget" er lagt på. "Pålegget" kan serveres i små skåler så hver og en kan lage sin egen tapastoast. Toast: Skjær landbrød i skiver, pensle med litt oliven olje på begge sider. Legg på et bakepapirkledt stekebrett og stek midt i varm stekeovn på 225 °C til skivene er sprø og gyllende, ca 10 min. Del hvitløk fedd i to og gni brødskivene med snittflaten på hvitløk feddet. Brødskivene kan ristes i en brødrister eller stekes i litt olje i en stekepanne. Tomattoast: Skjær solmodne tomater i terninger, finhakk rødløk og hvitløk, og bland inn i tomatene sammen med finhakket frisk basilikum, olivenolje, salt og pepper. Toast med hvite bønner: Skyll godt av bønnene og la dem renne godt av seg. Finhakk hvitløk og surr i olivenolje på svak varme. Tilsett godt avrente bønner, finhakket kruspersille og revet skall og saft av sitron. Smak til med salt og pepper. Bønneblandingen kan ev moses med en gaffel. Toast med grillet flådd paprika og løk: Fres finhakket løk i olivenolje uten at løken tar farge. Hell laken av paprikaene og skjær paprika i strimler og ha over i pannen. Tilsett balsamicoeddik, finhakket persille og smak til. Tips: Vil du grille og flå paprika selv. Pensle paprika med olje og stek i varm stekeovn 250 °C til paprika er sort rundt det hele. Legg den stekte paprikaen i en frysepose i 15-20 min. Ta ut paprika, del dem i to. Fjern frø og hinner og trekk av skinnet. Toast med brie og soltørket tomat: Skjær brie ev "fast" snøfrisk i skiver, anrett på ristet toast med strimler av soltørket marinert tomat. Toast med pesto og parmesan : Rist pinjekjerner i en tørr stekepanne. Legg dem i en hurtigmikser sammen med parmesanost i biter, friske basilikumblader og hvitløk. Kjør sammen og tilsett god olivenolje til blandingen får en fast konsistens. Smak til. Smør pesto på toast og legg over høvlet parmesan, marinert soltørket tomat eller tynne skiver spekeskinke.