Jerk-kylling med ananassalsa
Christopher Sjuve
1440 minutter
HovedrettIngredienser
3 porsjoner
6 stk
kyllinglår2 stk
sjalottløk4 fedd
hvitløk2 ss
hakket frisk mynte1 dl
soyaolje0.5 dl
soyasaus2 ss
honning2 ss
limesaft1 ts
allehånde, malt0.5 ts
nellik, malt1 ts
salt1 ts
pepper1 ts
muskat, revetAnanassalsa:
0.5 stk
ananas1 ss
ingefær, revet2 ss
appelsinsaft2 ss
sukker, brunt0.5 ts
chilisaus1 stk
nektarinSlik gjør du det:
Legg trepinnene i bløt i en times tid. Del over kyllinglårene ved leddet og skjær ut bena. Bland marinaden og legg i kyllingkjøttet. Mariner fra 15 minutter og opp til 8 timer, alt etter hvor god tid du har. Hakk ananasen i små biter og ha den over i en bolle. Tilsett de andre ingrediensene. Dekk til bollen og sett den kaldt. Rull sammen hver kjøttbit og fest med to små trepinner. Brun kjøttet raskt i en varm stekepanne og stek videre i ovnen ved 220 °C i 15 minutter. Server jerk-kyllingen med ananas-salsa og couscous krydret med finhakkede mynteblader.