Jordbærterte
Oppskrift av: Aase Strømstad
90 minutter
KakeIngredienser
Deig:
150 g
hvetemel50 g
mandler, malte1 stk
eggeplomme3 ss
sukker100 g
smør1 ss
vann1 stk
eggehviteFyll:
1 beger
jordbæryoguhurt, 175 ml.1.5 dl
kremfløte500 g
jordbærSlik gjør du det:
Elt sammen mel, mandler, eggeplomme, sukker, smør og vann til en smidig deig. Det går raskt i foodprocessor. La deigen hvile i kjøleskap i ca. 30 minutter. Kjevle den ut og kle en form ca. 24 cm i diameter. Prikk bunnen godt og klem et matpapir ned over bunn og sider. Stek paiskallet nederst i ovnen ved 200° i ca. 20 minutter til den er gyllent og gjennomstekt. Pensle eggehvite over bunnen med det samme paien tas ut av ovnen. Avkjøl paiskallet helt. Visp kremfløten stiv og bland den med jordbæryoghurt. Fyll det i det kalde paiskallet og dekk med jordbær.