Kalkun - Thanksgiving Turkey
Oppskrift av: Craig Whitson
120 minutter
HovedrettIngredienser
Slik gjør du det:
Mengde: Beregn 1/2 kg per person Forberedelse: 30 minutter med ferdiglagd stuffing Steketid: Beregn 30-40 minutter per kilo Begynn tidlig med stuffingen - se oppskrift. I noen kalkuner er det et termometer som skal vise når kalkunen er ferdig. De pleier å fungere, men ikke alltid. Vær sikker på at termometeret står fritt slik at ingenting hindrer dingsen som skal hoppe ut. Den beste måten å se om kalkunen er ferdig på, er å sjekke om lårbeinet er lett bevegelig (men ikke for «lett»). Du kan også stikke i låret med en kniv. Saften som pipler ut, skal være klar, ikke lyserød. Fyll først kalkunen med stuffing. Det gjøres rett før den skal i ovnen. Bind sammen lårbeina med hyssing. Bruk mer hyssing rundt vingene og snør dem fastere inn til brystet. Smør inn kalkunen med usaltet smør og dekk godt med salt og nykvernet sort pepper. Og nå: hemmeligheten min. Ta et (helst hvitt) kjøkkenhåndkle og legg det over kalkunen under stekingen (på 160 ?C). Ha et kvart kilo usaltet smør i langpannen, og hell smør- og kalkunsaftblandingen over den håndkledekte kalkunen hver halvtime. Da beholder kalkunen en del av saften istedenfor at den bare renner av skinnet. Stuffingen skal tas ut av kalkunen så snart som mulig etter at fuglen er ferdigstekt. Beregn ca. 30 minutter steketid per kilo, selv om det godt kan ta 40 minutter per kilo. Og det er svært viktig at kalkunen hviler i minst 20 minutter før du skjærer den opp. Server kalkunen med det meste av gode grønnsaker, salater, gelé med marshmallows i og følgende må-bare-være-med-retter: Dinner rolls Candied Sweet Potatoes Mashed Potatoes Cranberry Sauce Honey Butter