Kalkun med appelsinsmaker
Dette er en kjapp og kul måte gjøre hverdagsmaten litt kulere på. Kalkunen får med denne oppskriften en god smak av appelsin. Sjekk ut!
Oppskrift av: Christopher Sjuve
20 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kalkunbryst1 stk
appelsin2 stk
loffskive4 skiver
kokt skinke10 stk
olivenSaus
1 stk
løk2 dl
kremfløte2 ss
smørSlik gjør du det:
Riv skallet på appelsinen. Kjør appelsinskall, loff, skinke og oliven i en kjøkkenmaskin. Drypp i litt olivenolje slik at det binder seg litt sammen.
Skjær kalkunfileten i fire skiver. Bank dem litt flatere, bruk en kjevle eller en tom vinflaske.
Fordel massen på filetene. Rull sammen og fest med en tannpirker.
Dryss eventuelt et tynt lag med mel fileten før du steker den. Stek dem på middels høy varme i omtrent 6-7 minutter (eller til de er gjennomstekt).
Saus
Skjær løken i skiver. Stek den gyllen i smøret. Ha i fløten og la det koke seg tykt. Smak til med salt og pepper.
Legg kalkunfiletene på fat og heller over sausen.
Server med potet, ris pasta og gjerne en salat.