Kalkunsnurrer
Prøv denne oppskriften på kalkun og bacon.
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Del purren på langs, skyll den godt under rennende kaldt vann. Kok den i to min slik at den blir myk. Skjær kalkunfileten i 4 cm tykke skiver. Del hver filet igjen i en sammenhengende lang strimmel med en skarp kniv, ca.2 cm tykke, som igjen snurres lik en snegle. Sno purre langs kanten og til sist rundt baconskivene på utsiden. Fest bacon med en tannstikker uten smak om nødvendig.Stek kalkunsnurrene i smør varm panne i 3 – 4 min på hver side. Krydre med litt salt og pepper. La snurrene hvile i pannen i ca 5 min på lav temperatur, slik at de blir helt gjennomstekte.Server kalkunsnurrene med fløtegratinerte poteter eller ris, grønnsaker og bearnaisesaus.
Denne oppskriften ble sendt inn av Anne-Wenche Jensen i en oppskriftskonkurranse høsten 2012.