Asiatiske kalkunbiffer med fruktsaus
Herdagen blir morsommere med variasjon. Prøv kalkun med fruktsaus!
Christopher Sjuve
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
800 g
kalkunfilet2 ss
maisenna3 ss
rapsoljeFruktsaus
3 stk
appelsin1 ts
ingefær, fersk0.5 ts
five spice1 ss
honning, flytende0.5 stk
mango1 ss
smørSlik gjør du det:
Kok ris etter anvisning på pakken. Start med sauen, press ut saften fra appelsinene og ha saften i en kjele. Tilsett alle de øvrige ingrediensene, bortsett fra smøret, og varm opp. Kjør sausen med en stavmikser, men ikke for mye – sausen skal ha litt struktur. Hold sausen varm mens kalkunfiletene stekes og rør inn smøret i sausen like før servering. (Er sausen fortsatt litt tynn, kan den jevnes med litt maizena utrørt i vann). Smak til med salt og mer krydder om nødvendig.Skjær kalkunfileten i biffer à 200 g pr stk. Dypp hver side av kalkunbiffene i maizennamel. Krydre med salt og pepper. Varm rapsoljen opp i en stekepanne og stek biffene 3 – 4 min på hver side. Ta opp biffene og hold de varme (legg de på et ildfast fat og sett de i ovnen ved 180 C mens sausen lages.)Server kalkunbiffene med kokt ris, wokede sprø grønnsaker og fruktsausen.
Oppskriften ble sendt inn av Carina Fløysand i en konkurranse høsten 2012.