Kamskjell med grønne asparges, blomkålkrem, sprøtt bacon og trøffelsjy
Oppskrift av: Torbjørn Møllerop
30 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
Asparges: Skrelles 3/4 deler opp på stilken. Kokes i 2-3 min. i salt vann. Vannet skal smake som "havet", da har du perfekt saltmengde. Blomkålkrem: Ta av stilken på blomkålen og kutt den i buketter. Sviss sjalottløk og blomkål i en kjele med olivenolje. Hell over fløten og kok blomkålen helt mør. Sil av fløten og kjør blomkålen i en kjøkkenmaskin til den blir helt glatt (spe eventuelt med fløten). Kutt baconet i små terninger og sprøstek (strøs over puréen/kremen ved anretning. Trøffelsjy: Finhakk sjalottløken. Finhakk trøffelen (blir trøffel for dyrt, bruk gjerne stensopp). Sviss sjalottløken og trøffelen forsiktig på lav varme. Hell over hvitvinen og reduser helt ned. (Smak til med salt og pepper - eventuelt noe sukker). (Gjør dette klart på forhånd, da stekesjyen fra kamskjellene skal i ved servering). Stekesjyen haes i og alt røres sammen. Smak eventuelt til med salt/pepper og trøffelolje.