Karamelliserte sjokoladebarer
Dette er en morsom sjokolade du ikke har smakt maken til.
Oppskrift av: Clotilde Dusoulier
30 minutter
BakverkIngredienser
4 porsjoner
Slik gjør du det:
200 grams (7 ounces) high-quality bittersweet chocolate, preferably couverture chocolate, finely chopped (I use Manjari 64% couverture chocolate)
Dette blir en 300 gram stor sjokoladebar - som kan deles opp.
Gjør klar en silikonform, en vanlig form med bakepapir eller silikonformer til sjokjolade.
Du trenger også en silikonmatte eller bakeplate med bakepapir.
I en liten, tykkbunnet kjele, rist sesamfrøene til de er gylne og dufter godt. Ha dem i en bolle og sett til side.
I samme kjele, bland sammen sukker med to spiseskjeer vann og sett på medium varme. La sukkeret løse seg opp og karamelliseres uten at du rører, bare en liten sving med kjelen et par ganger gjør susen. Fargen skal være lys karamell.
Ha sesamfrøene og salt i kjelen. Rør kjapt og grunndig med en slikkepott (helst av silikon). Hell det utover silikonmatta (eller bakeplaten) og spre utover så godt du kan.
Avkjøl helt og knus at sammen med en morter eller kniv. Bitene skal være omtrent så store som non-stop.
Smelt sjokoladen sakte over vannbad. Rør ofte og sørg for jevn smelting. Fjern sjokoladen fra varmen så fort alt er smeltet.
Ha i bitene med sukker og sesamfrø i sjokoladen. Bland godt. Ha det i formen du skal bruke. Gjør overflaten jevn med en slikkepott. Strø over litt mer salt og la det avkjøle i romtemperatur i et par timer. Del den opp i biter.
Oppbevares i en lufttett beholder i romtemperatur.