
Kedgeree - asiatisk
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
2 stk
egg400 g
røkt fisk f.eks kolje ellertorsk1 stk
stortlaurbærblad150 g
langkornetris(med koketid på minst 20 min)100 g
smør1 stk
løk1 fedd
hvitløk2 ts
karri2 stk
sitron2 dl
hakket friskkoriander(alternativt en miks av dill og persille)Slik gjør du det:
Kok eggene i 9-10 min, avkjøl i kaldt vann og skrell dem. Legg skiver av røkt fisk i en stekepanne med litt vann, ha i laurbærblad, legg på lokk og kok opp og la trekke i ca 5 min. Ta opp fisken og rens den for skinn og ben og del i litt mindre biter. Kok ris etter anvisning på pakken. Smelt smør i en kasserolle og tilsett finhakket løk og hvitløk og surr til løken er myk uten å bli brun, tilsett karri og la surre et par min før saften av 1 sitron tilsettes. Bland løkblandingen inn i risen. Tilsett fisk i biter og rikelig med finhakket koriander, vend lett om. Anrett på fat, legg over egg i båter og sitronbåter.