Konfektkake
Christopher Sjuve
60 minutter
KakeIngredienser
100 g
smør2 ts
cognac1 ts
kaffepulver150 g
sjokolade, mørk2 stk
stortegg2 dl
sukker2 dl
hvetemel0.5 ts
bakepulver100 g
valnøtterGlasur:
3 ss
smør1 ss
sirup150 g
kokesjokolade, lysSlik gjør du det:
Smelt smør i en kjele og tilsett cognac og kaffepulver. Ta kjelen bort fra platen og legg i mørk sjokolade. La den smelte før den røres i smøret. Pisk eggedosis av egg og sukker. Bland i sjokoladesmøret og sikt i mel blandet med bakepulver. Vend til slutt i grovhakkede valnøtter eller hasselnøtter. Bre røren i en form, 22-24 cm, dekket med bakepapir. Stek kaken ved 175 °C i 30 min. og avkjøl kaken i formen, som settes på en rist. Glasur: Varm opp smør, sirup og cognac eller kaffe. Bland godt og legg i sjokoladen. Ta kjelen av varmen og la sjokoladen smelte. Avkjøl glasuren litt før den bres over kaken. Kaken er i seg selv ganske mektig, derfor kan det bli litt mye med glasur. Server gjerne kaken som den er, sammen med vaniljeis, pisket krem eller en bærsaus. Ekstra lekkert er det med et friskt kirsebær som pynt.