Kongekrabbe med saus av rød karri og kokos

Kongekrabbe med saus av rød karri og kokos

Christopher Sjuve

Slik gjør du det:

Klipp opp skallet på krabbebena og ta kjøttet forsiktig ut. Stek kongekrabbe gyllen i smør og olje. Dryss over sukkeret og la sukkeret karamelliseres lett. Vend krabben i sukkeret så den blir jevnt karamellisert. Press over sitronsaft og la væsken kok inn. Smak til med salt og kajennepepper. Bruker du kokt krabbe skal du ta den opp før væsken kokes inn. Legg den raskt tilbake før å bli varm før servering. Skjær bok choy og avokado båter, pensle dem tynt med olje og stek dem raskt i stekepanne eller grillpanne. Smak til med salt og pepper. Lag sausen: Fres karrien lett i olivenoljen. Slå i kokosmelken og rør inn buljongterningen. Kok opp og la det småkoke i ca 5 min. Smak sausen til med limesaft og salt. Skum opp sausen med stavmikser eller visp like før servering. Små skiver av landbrød smaker godt til. Oppskriften er hentet fra Eksportutvalget for fisk

Kanskje disse også frister?