Krabbekaker med koriander og salt agurk
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
Forretter og småretterIngredienser
4 porsjoner
1 stk
agurki små terninger2 ss
havsalt3 ss
sukker, brunt1 stk
sitron, saften av den400 g
revetsøtpotet800 g
poteter1 stk
egg3 ss
maisenna1 ts
salt2 stk
vårløk, finhakket3 ss
peanøttolje1 bt
koriander, hakketSlik gjør du det:
Bland agurk og salt i en bolle. La blandingen stå i 30 minutter og la den deretter renne av i et håndkle i et dørslag. Skyll den i kaldt vann. Bland agurkterningene med sukker og sitronsaft. Bland poteter, egg, maisenna, salt, pepper og vårløk. Del blandingen så det blir 3 per porsjon og form hver del til en rund, flat kake. Varm peanøttoljen i en panne. Stek kakene 4 minutter på hver side. Hold dem varme. Bland krabbekjøtt og koriander. Legg en varm potetkake på hver tallerken. Legg på litt av krabbeblandingen og legg en ny potetkake over. Avslutt med litt agurk. Drypp sesamolje over. Serveres med en gang.