Krydderstekte kamskjell

Krydderstekte kamskjell

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

6 stk

kamskjell

Krydderblanding

2 ts

salt

0.25 ts

nellik, malt

0.25 ts

kanel, malt

Sitronsyltet skorsonnerot

1 ts

salt

5 dl

vann

1 stk

sitron

1 ss

smør

2 ss

sukker

Karamellisert endivie

1 ts

salt

1 l

vann

1 ss

sukker

3 ss

smør

Slik gjør du det:

Åpne kamskjellene og rens dem. Både den hvite muskelen og rognen kan brukes. La kamskjellene ligge i kaldt vann i 15 minutter. Ta dem opp og tørk dem på kjøkkenpapir. Del muskelen i to horisontalt, Behold rognen hel. Sett kjølig til det skal brukes. Skrell skorsonnerøttene og kutt dem i tre like biter. Kok opp vann, melk og salt og kok røttene i 5 minutter. Hell av vannet og hold skorsonneroten varm. Smelt smør og sukker til lys karamell. Tilsett saft fra sitron og kok litt inn. Tilsett chili og skorsonnerot, småkok til skorsonneroten er myk og dekket av sitron-karamellen. Karamellisert endivie: Kok opp vann og salt og legg i endivie og kok 1/2 - 1 minutt. Legg endivien på rist eller klede for å renne av. Strø over sukker og stek endivie gyllen i olje eller smør. Stek kamskjellene gyldne i smør eller olje. Ta opp skorsonneroten og kok inn sitronsirupen til tykk saus. Anrett skorsonnerot, endivie og stekte kamskjell på tallerken og fordel sitronsirupen over. Frisk koriander til pynt.

Kanskje disse også frister?