Krydret kylling tandoori
Oppskrift av: Matthew Drennan
1440 minutter
HovedrettIngredienser
6 porsjoner
5 dl
yoghurt naturell2.5 cl
ingefær, revet3 stk
presset hvitløk sfedd2 ts
paprikapulver2 ts
salt0.25 ts
kanel1 ts
spisskum, malt1 ts
koriander, malt0.25 ts
nellik, malt1.5 kg
kylling stykker med skinnTilbehør
Slik gjør du det:
Hell yoghurten i en stor bolle. Tilsett ingefær, hvitløk, paprikapulver, salt, kanel, spisskummen, koriander, pepper og nellik og bland godt. Lag 2-3 dype snitt i hvert kyllingstykke med en skarp kniv. Legg stykkene i marinaden og gni marinaden inn i snittene. Dekk til bollen. Sett kyllingen i kjøleskapet og la den stå i skapet i minst 8 timer. Pensle grillristen lett med olje. Skrap mesteparten av marinaden av kyllingstykkene og grill dem indirekte på middels varme i 1 time til 1 time og 10 minutter, eller til de er møre. Vend 1 gang etter halvgått tid. Krydre med salt og pepper og server kyllingen varm sammen med limebåter og varmt naan-brød.