Kvæfjordkake (
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
KakeIngredienser
Deig 1:
125 g
smør125 g
sukker4 stk
eggeplomme3 ss
melk130 g
hvetemel2 ts
bakepulverDeig 2:
4 stk
eggehvite175 g
melisPynt:
100 g
hakkede mandlerFyll:
Slik gjør du det:
Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 20 -25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem eller romkrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.