Kvæfjordkake (

Kvæfjordkake (

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Kake

Ingredienser

Deig 1:

  • 125 g

    smør
  • 125 g

    sukker
  • 4 stk

    eggeplomme
  • 3 ss

    melk
  • 130 g

    hvetemel
  • 2 ts

    bakepulver
  • Deig 2:

  • 4 stk

    eggehvite
  • 175 g

    melis
  • Pynt:

  • 100 g

    hakkede mandler
  • Fyll:

  • vaniljekrem evt romkrem
  • Slik gjør du det:

    Deig 1: Rør smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett en og en eggeplomme og rør godt mellom hver gang. Tilsett melk og mel + bakepulver vekselvis. Deig 2: Stivpisk eggehvitene. Tilsett melis i tre omganger etter først å ha stivpisket hvitene. Kle en langpanne med bakepapir. Ha deig 1 i langpannen, bre den ut med en slikkepott. Legg deig 2 over og bre den ut med en slikkepott. Dryss over hakkede mandler. Stek kaken på nederste rille i varm ovn, 170 ºC i 20 -25 min. Avkjøl kaken på rist. Del kaken i to (på tvers) og legg vaniljekrem eller romkrem på den ene halvdelen. Legg den andre halvdelen over med mandelsiden opp.