Kylling med urter
Kylling med en fin kyllingrett med masse urter og artisjokk.
Oppskrift av: Tareq Taylor
30 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
1 stk
kylling, fersk3 ss
olivenolje3 dl
hvitvin10 stk
artisjokk2 stk
små fennikelSalat
1 stk
lilla gulrot, skrelt1 stk
gulrot, skrelt1 stk
pastinakk, skreltSlik gjør du det:
Del kyllingbryst og lår i to. Varm opp oljen i en stekepanne og stek kyllingen til den er gyllen. Ha i hvitvin og geranium. Smak til med salt og kok i 15-20 minutter på medium varme. Dekk med lokk.
Ha i artisjokkhjertene og hakket fennikel og kok i 10 minutter til.
Lag salaten ved å skjære gulrøtter og pastinakk tynt (gjerne med mandolin). Legg dem i kaldt vann.
Servér kyllingen med de rå grønnsakene og ha over litt brønnkarse.