
Kyllinggryte fra Kamerun
En nydelig rett med kylling og tropiske smaker.
Christopher Sjuve
45 minutter
GryterettIngredienser
4 porsjoner
500 g
kyllingfilet1 stk
løk2 ss
olje1.5 ss
karri1 ts
salt0.5 ts
pepper1 stk
liten kokosnøtt, evt hermetisk, både kjøtt og melk1 dl
kokosmelk, hermetisk1.5 dl
vann0.5 stk
ananas1 stk
mango0.5 dl
rosinerSlik gjør du det:
Skjær kyllingfiletene i 2 cm. store biter. Finhakk løken. Varm opp oljen til middels varme i en gryte. Fres løken og krydderne i 2 minutter. Legg i kjøttet og la det bli jevnt hvitt. Tilsett vann og kokosmelk. Ta ut kokoskjøttet av kokosnøtten. Fjern det brune og skjær kokosen i strimler med en potetskreller. Ta av skallet på ananas og mango og skjær kjøttet i strimler. Ha frukten i gryten sammen med rosiner. Jevn eventuelt sausen med litt maisenna. Kok opp og la alt bli varmt. Server med ris.