Lakseterrine med avokadomousse
Oppskrift av: Aase Strømstad
120 minutter
Forretter og småretterIngredienser
6 porsjoner
1.25 dl
vann2 ss
smør2 ss
hvetemel1 stk
egg1 dl
kremfløte100 g
spinat, friskAvokadomousse:
2 stk
avokado0.5 dl
lettrømme1 ss
sitronsaft1 knivsodd
kajennepepperSlik gjør du det:
I ovn ved 175° i ca. 1 time. Skjær en lang strimmel, ca. 1/6, av laksefileten. Mal resten fint. Sett hel og malt laks i kjøleskapet. Kok opp vann og smør, rør inn melet, avkjøl massen litt og rør inn egget. Avkjøl massen helt og rør den sammen med den malte laksen. Spe med kjøleskapskald fløte og smak til med salt og pepper. Skyll spinaten og riv bort de grove stilkene. Legg bladene på et håndkle så de tørker godt. Fyll halparten av farsen i godt smurt form, legg på halvparten av spinatbladene med den hele laksen over. Dryss en anelse salt på laksen og dekk med spinatblad. Fyll resten av farsen i formen. Dunk den godt mot benken slik at det ikke blir luftblærer i den ferdige terrinen. Stek terrinen til den er fast og gjennomstekt. Avkjøl den i formen med lett press på. Mos avokadokjøtt sammen med lettrømme og sitronsaft, smak til med salt, pepper og kajenne. Server lakseterrinen i skiver med en skje avokadomousse.