Lammekjøttboller fra Kashmir

Lammekjøttboller fra Kashmir

Disse kjøttbollene har mange forskjellige krydder som gjør dem proppfulle av smak. Om du ikke får tak i lammekjøttdeig, kan du fint bruke vanlig kjøttdeig eller karbonadedeig.

Christopher Sjuve
45 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

1. I en bolle blander du lammedeigen med ingefær, karve, koriander, malt nellik, malt kanel, malt muskat, svart pepper, chillipepper, salt og 3 ss yoghurt. Fukt hendene med kald vann og form 12 avlange, ca. 2-3 cm tykke, pølselignende emner (kofter). 2. Varm opp oljen i en stor stekepanne, ha i kanel, nellik, laurbærblad og kardemomme og rør om i noen sekunder. Ha i alle koftene og brun dem på alle sider. Pisk resten av yoghurten sammen med det varme vannet. Hell dette over koften og kok opp alt sammen. Sett på lokk, skru ned varmen og la det trekke i en halv time. 3. Snu koftene forsiktig hver 7-8 minutt. Etter en halv time skal ingen væske, unntatt oljen, være igjen i stekepannen. Om det skulle være væske igjen, skru opp varmen og kok væsken inn. Når koftene er ferdige tas de ut av pannen. Serveres med brød, gjerne nanbrød eller ris og salat og en yoghurtdressing.

Kanskje disse også frister?