Linguine med blåskjell i hvitvin
Blåskjell, tomater og pasta er en klassisk kombinasjon. Denne retten er lett i smaken, men inneholder også chili, som «erter» smaken litt.
Oppskrift av: Paul Løwe
60 minutter
PastaIngredienser
6 porsjoner
3 kg
friske blåskjell25 cl
hvitvin2 ss
olivenolje2 fedd
finhakket hvitløk1.5 dl
kremfløte250 g
linguineSlik gjør du det:
Vask og rens blåskjellene. Fjern alle bussystråder. Ha skjellene i en kjele med hvitvin og olje. Kok skjellene under lokk på sterk varme til de åpner seg. Kast de skjellene som ikke åpner seg. La skjellene avkjøles. Ta ut tre firedeler av skjellmaten. Ta vare på kraften. Varm oljen i en kjele og ha i hvitløk og chili. Fres hvitløken til den er gyllen. Tilsett kraft og fløte. La sausen småkoke til den er kokt inn til det halve. Smak til med salt og pepper. Tilsett skjellmaten og halvparten av persillen. Kok linguinen i en stor kjele med godt saltet vann. Sil av vannet. Bland pasta og blåskjellsaus. Dryss resten av persillen over.