Linsesuppe med kokos og koriander
Oppskrift av: Paul Løwe
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
2 ts
fennikelfrø2 ts
korianderfrø4 ss
sesamolje2 stk
vårløk, finhakket2 stk
gulrot, revet2 stk
rødløk i tynne skiver2 stk
limeblader4 fedd
hakket hvitløk4 cm
ingefær, revet4 dl
kokosmelk1.25 l
vann1 dl
linser, røde2 ts
fiske saus4 ss
lime, saften1 bt
koriander, hakketSlik gjør du det:
Ha fennikel- og korianderfrøene i en varm, tørr panne. Rist dem til du kjenner aromaene fra krydderne. Avkjøl. Knus frøene i en morter. Fres olje, vårløk, gulrøtter, rødløk, limeblader, hvitløk, chili og ingefær i en wok. (Om du ikke får tak i limeblader, kan du bruke litt raspet limeskall). La blandingen surre i 5 minutter. Tilsett de knuste frøene, kokosmelk og vann. Kok opp, og tilsett linsene. La suppen småkoke til linsene er møre, i ca. 10 minutter. Smak til med fiskesaus. Rør limesaft og koriander i suppen like før servering.