Linsesuppe
Christopher Sjuve
45 minutter
SuppeIngredienser
4 porsjoner
100 g
bacon1 stk
løk - stor3 stk
hvitløk - fedd3 stk
gulrøtter2 ss
tomatpuré250 g
linser - røde5 dl
kyllingbuljong8 dl
vann1 ss
rødvinseddikSlik gjør du det:
Klipp eller skjær baconet i småbiter og brun det på medium varme i en kasserolle. I mellomtiden skreller du løken og hvitløken og finhakker disse. Gulrøttene skreller du og deler i små terninger.
Er det mye fett i baconet, heller du ut mesteparten før du har i løken, gulrotbitene, litt salt og nykvernet pepper. Hvor mye salt du trenger, avhenger av hvor salt fonden eller buljongen du bruker etterpå er, så ta bare bitte litt nå. La det surre videre i noen minutter.
Tilsett tomatpureen, linsene, kraften, ca. halvparten av vannet og kok opp. La det småkoke i ca. 30 minutter til linsene er møre. Rør rundt en gang i blant og spe med resten av vannet dersom den blir for tykk. Tilsett vineddiken når det er noen få minutter igjen av koketiden og smak til med eventuelt mer salt og pepper.
Skjær noen skiver parmesan med potetskrelleren og plasser på suppa ved servering.