Lun leverpostei med bacon og sopp

Lun leverpostei med bacon og sopp

Christopher Sjuve

Ingredienser

4 porsjoner

  • 400 g

    svinelever
  • 300 g

    spekk
  • 8 stk

    ansjosfilet
  • 1 stk

    løk
  • 3 ss

    smør
  • 3 ss

    hvetemel
  • 4 dl

    kremfløteeller melk
  • 2 stk

    egg
  • 0.75 ts

    salt
  • 0.5 ts

    pepper
  • 2 ts

    allehånde
  • 0.5 ts

    nellik
  • Brunede poteter:

  • 1 kg

    poteter
  • 100 g

    sukker
  • 50 g

    smør
  • littvann
  • Slik gjør du det:

    Mal lever, spekk, ansjos og løk. Kok en tykk hvit saus av smør, mel og fløte, ta den av varmen og avkjøl den. Bland i levermassen, egg, salt og krydder og bland godt. Hell massen i en smurt form og stek den ved 175 grader i ca 1 ½ time. Server gjerne leverposteien lunken sammen med sprøstekt bacon og sjampinjong. Drypp gjerne portvin over sjampinjongen ved servering. Brunede poteter: Smelt sukkeret i en stor stekepanne. Når sukkeret er lett brunet, tilsettes smøret og litt vann. Rør rundt og legg i potetene. Vend potetene i sukkeret og la dem ligge til de er jevnt brune og gjennomvarme.

    Kanskje disse også frister?