Lunsjsalat

Lunsjsalat

Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
Salat

Slik gjør du det:

Vanlige hønseegg kan erstattes av vaktelegg. Da trenger du 3-4 ganger så mange. Bruk flere typer salat, f.eks. ekeblad, ruccola og frissé. Vårløken kan erstattes av purre, men da bare halvparten så mange. Cherrytomatene kan erstattes av vanlige tomater. Da trenger du bare snaut halvparten så mange. Fetaosten kan erstattes av brie eller fersk mozarella. Hardkok eggene og del i båter (vaktelegg brukes hele). Skyll og rist godt av salaten. Gni et stort fat eller porsjonstallerkener inn med hvitløk. Fordel salat på fatet/fatene. Anrett grønnsaker, egg, ost og spekepølse i salaten. Krydre med salt og pepper. Press over sitronsaft, drypp over olivenolje og pynt med frisk basilikum. Du kan også piske sammen sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og hakket basilikum og servere denne dressingen ved siden av salaten. Server med godt brød.