Lunsjsalat
Oppskrift av: Wenche Andersen
30 minutter
SalatIngredienser
4 porsjoner
4 stk
egg, hardkokt1 fedd
hvitløk1 stk
paprika2 stk
vårløk0.5 stk
slangeagurk, i skiver10 stk
cherrytomat200 g
fetaost10 skiver
chorizopølse3 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Vanlige hønseegg kan erstattes av vaktelegg. Da trenger du 3-4 ganger så mange. Bruk flere typer salat, f.eks. ekeblad, ruccola og frissé. Vårløken kan erstattes av purre, men da bare halvparten så mange. Cherrytomatene kan erstattes av vanlige tomater. Da trenger du bare snaut halvparten så mange. Fetaosten kan erstattes av brie eller fersk mozarella. Hardkok eggene og del i båter (vaktelegg brukes hele). Skyll og rist godt av salaten. Gni et stort fat eller porsjonstallerkener inn med hvitløk. Fordel salat på fatet/fatene. Anrett grønnsaker, egg, ost og spekepølse i salaten. Krydre med salt og pepper. Press over sitronsaft, drypp over olivenolje og pynt med frisk basilikum. Du kan også piske sammen sitronsaft, olivenolje, salt, pepper og hakket basilikum og servere denne dressingen ved siden av salaten. Server med godt brød.