Maissalat
Christopher Sjuve
30 minutter
TilbehørIngredienser
4 porsjoner
5 stk
maiskolbe0.5 kopp
finhakket rødløk0.5 ts
havsalt0.5 ts
pepper, sort og nykvernet0.5 kopp
finhakkede ferske basilikum bladerSlik gjør du det:
Skjær av maiskornene fra kolbene ved å sette den på høykant og bruke en skarp kniv og en stor fjøl. Kutt av toppen av kolben slik at den står stødigere. Hold i stilken og skjær ned mot skjærefjøla. Fyll en relativt stor kjele med vann og kok opp vannet. Tilsett de ferske maiskornene og kok opp på nytt. Fjern kjelen fra varmen umiddelbart og hell maiskornene over i et dørslag. Skyll maisen med kaldt vann slik at du stopper kokeprosessen. Hell av alt vannet. Legg maiskornene i en stor bolle og tilsett rødløk, olivenolje, eddik, chili, salt og pepper. Sett bollen i kjøleskapet og tilsett basilikumen rett før servering. Det er ikke meningen at basilikumen skal overdøve smaken av fersk mais. Tilsett derfor kun såpass mye at den understreker den søte maissmaken. Server kald eller romtemperert.