Middelhavsburger med tzatsiki

Middelhavsburger med tzatsiki

Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
Hovedrett

Slik gjør du det:

Bland sammen alle ingrediensene med hendene. Form til burgere. Stek i stekepanne/ grillpanne 4-6 min på hver side. Del grovbrød i litt tykke skiver.(Stikk ev ut store runde skiver med et stort glass). Pensle skivene med litt olivenolje og stek/ rist brødene til de er sprø og gylne, gni skivene med snittflaten av hvitløk fedd delt på langs. Anrett burgerne på brød, med dalt og grønt og server med tzatsiki. Tzatsiki med hvit geitost Riv agurken grovt opp og klem ut vann. Rør sammen snøfrisk, yoghurt og olivenolje og smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Bland inn agurken. Tzatsiki Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket mynte.