Middelhavsburger med tzatsiki
Oppskrift av: Wenche Andersen
60 minutter
HovedrettIngredienser
4 porsjoner
0.5 stk
finhakket løk1 fedd
finhakket hvitløk1 ss
olivenolje2 ss
hakket bladpersille1 ts
oregano, tørket0.5 ts
kanel0.5 ts
spisskum, malt1 ts
chilisaus8 skiver
brødTzatsiki med hvit geitost
1 stk
slangeagurk, i skiver0.25 beger
snøfrisk1 beger
matyoghurt2 ss
olivenolje2 fedd
hvitløkTzatsiki
1 stk
slangeagurk, i skiver1 beger
matyoghurt3 fedd
hvitløk2 ss
olivenoljeSlik gjør du det:
Bland sammen alle ingrediensene med hendene. Form til burgere. Stek i stekepanne/ grillpanne 4-6 min på hver side. Del grovbrød i litt tykke skiver.(Stikk ev ut store runde skiver med et stort glass). Pensle skivene med litt olivenolje og stek/ rist brødene til de er sprø og gylne, gni skivene med snittflaten av hvitløk fedd delt på langs. Anrett burgerne på brød, med dalt og grønt og server med tzatsiki. Tzatsiki med hvit geitost Riv agurken grovt opp og klem ut vann. Rør sammen snøfrisk, yoghurt og olivenolje og smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Bland inn agurken. Tzatsiki Riv agurken opp på et råkostjern. Press ut litt av vannet. Finhakk hvitløk og bland inn i yoghurten sammen med slangeagurk og olivenolje. Smak til med salt, pepper, ørlite grann sukker og rikelig med finhakket mynte.