Minestrone med pesto og focaccia

Minestrone med pesto og focaccia

Oppskrift av: Wenche Andersen
180 minutter
Suppe

Slik gjør du det:

Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Tilsett ris, hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp. (Tørr hvitvin eller Noilly Prat gir en ekstra god smak til suppen) Rens og skjær grønnsakene i tynne strimler eller finhakk og ha i gryten sammen med krydder og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Tilsett smakfulle pølser skåret i små terninger. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Server rykende varm med et godt dryss nyrevet parmesan som tilbehør. Pesto: Rist/stek pinjekjerner i en stekepanne til de er gylne. Legg basilikumblader, pinjekjerner og hvitløk i en hurtigmikser og kjør til en grov blanding. Spe med olje i en tynn stråle. Tilsett revet ost helt til slutt. Smak til med salt. Tips: Pesto kan oppbevares i kjøleskapet i et tett glass 2-3 dager. Pesto smaker godt til pasta. Du kan få kjøpt pesto på glass i butikken. Men den beste lager du selv. Focaccia: Løs gjæren opp i lunkent vann. Tilsett mel, salt, honning og 2 ss olivenolje. Elt godt. Deigen skal være litt klissete. Tilsett 1-2 ss olivenolje helt mot slutten slik at den smører seg rundt deigen. Dekk bollen med plastfilm og sett til heving ca 30 min, til dobbel størrelse. Fordel deigen over i en bakepapirkledt langpanne. Klapp deigen til den dekker formen. Dekk til og la etterheve ca 45 min. Prikk hull i deigen med fingrene, hell over resten av olivenoljen og strø over litt flaksalt. Stek på nederste rille i varm stekeovn 225 °C i ca 30 min. Dryss over rosmarin når det gjenstår 6-7 min av steketiden. Avkjøl på rist.