Minipaier med kokos og bær
Deilige minipaier laget av kokos, sukker og eggehvite. De er stekt i små paiformer, fylt med en frisk sitronkrem og toppet med ferske bær.
Oppskrift av: Manuela Kjeilen
Ingredienser
Makronpaibunn (nok til 4-6 stk minipaier)
180 g
kokos2 stk
eggehvite115 g
sukkerSitronkrem
5 dl
kremfløte, pisket1 porsjon
Lemon curdLemon curd
2 ts
Sitronskall, finrevet75 g
sukker4 stk
eggeplommerSlik gjør du det:
Bland alle ingredienser til paibunnene godt sammen med hjelp av en slikkepott.Spray formene med litt bakespray og press ned blandingen. Denne oppskriften rekker til 6 stk, men jeg liker dem litt tykkere på kanten så derfor bruker jeg bare 4 stk.
Stekes i ovnen på 150 C i cirka 30 minutter, eller til de er blitt gylne.
Fyll paibunnene med en deilig frisk sitronkrem
Pisk kremfløten stiv og bland inn lemon curd (pass på at lemon curd er helt avkjølt).
Slik lager du lemon curd
Ha alle ingrediensene bortsett fra smør i en bolle.Sett bollen over en kjele fylt med kokende vann og visp det sammen til det får passende konsistens. Vær tålmodig, det kan ta litt tid før blandingen tykner. Ta bollen av varmen og tilsett smør. Rør godt til du har en jevn og fin lemon curd.
Fyll kremen i en krukke eller glass. Avkjøl og oppbevar i kjøleskapet. Holder seg i to uker.
Fyll minipaiformene med sitronkrem og topp med deilige ferske bær.