Nøttebunn med sjokolademousse servert med fløtekaramellsaus og syltede kirsebær og plommer
Oppskrift av: Wenche Andersen
45 minutter
DessertIngredienser
4 porsjoner
80 g
sukker2 stk
eggehvite75 g
valnøtter80 g
mørk (70%) sjokoladeSjokolademousse
170 g
eggeplomme84 g
sukker84 g
fløte34 g
sjokolade, mørkFløtekaramellsaus
200 g
sukker10 g
glukose10 g
vann1.5 dl
fløteMandelkrokan
200 g
sukker100 g
smørSyltede kirsebær og plommer
Slik gjør du det:
Pisk egg og sukker til marengs. Vend inn valnøtter, mandelmel og hakket sjokolade. Stek i rund form ved 180 ºC, på midterste rille i ca 10 min. Sjokolademousse Ha eggeplommer, sukker og fløte i en kasserolle, varm opp til en tykk masse, rør hele tiden! Trekk kasserollen vekk fra platen. Tilsett sjokolade. Avkjøl til "fingervarm temperatur" og vend inn lettpisket krem. Hell sjokolademoussen over den stekte nøttebunnen. Sett kaldt natten over. Fløtekaramellsaus Kok sukker, glukose og vann til lys karamell, ca 170 ºC. Tilsett fløte, kok til en tykk saus, rør hele tiden. Avkjøl. Mandelkrokan Kok sukker og smør til et blir brunt. Tilsett mandler og bland sammen. Smør massen ut på et bakepapirkledt stekebrett. Avkjøl, Hakk opp. Syltet kirsebær og plomme Kok sukkerlake krydret med appelsin- eller sitronskive, hel kanelstang, splittet vaniljestang, stjerneanis. Avkjøl og hell over frukten.