
Ostegratinerte kyllinglår på potetseng
Christopher Sjuve
90 minutter
HovedrettIngredienser
2 porsjoner
5 stk
poteter0.5 ts
salt0.25 ts
pepper2 dl
melk (evt. melk og fløte)<br>
4 stk
kyllinglår1 ss
smør1 ts
salt0.5 ts
hvit pepper6 ss
muskat, revetSlik gjør du det:
Skrell potetene og skjær dem i tynne skiver. Legg skivene i en smurt, ildfast form. Dryss salt og pepper over. Hell over melk, eventuelt halvblandet melk og fløte. Sett formen i ovnen ved 225 °C i 15 minutter. Pensle kyllinglårene med smeltet smør og dryss dem med salt og pepper. Legg dem oppå potetene og stek videre i ca. 40 minutter. Dryss osten over kyllingstykkene og skru opp temperaturen på stekeovnen eller sett på grillelementet. La osten smelte og bli så vidt gyllen. Det tar noen få minutter. Server med en frisk salat ved siden av. ANDRE TIPS: I stedet for kyllinglår naturell kan du gjerne bruke en pakke marinert kylling. Dersom kyllingstykkene er frosne bør de legges oppå potetene helt fra start. Ferdig grillede kyllinglår eller grillet kylling delt i fire kan også brukes. Legg lårene/kyllingstykkene oppå potetene når det er 15-20 minutter igjen av steketiden.